Bölümüz Hakkında

Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü, Yükseköğretim Kurulunun 25.01.1994 tarihli kararıyla kurulan Yüksekokulumuzun ilk bölümlerinden biridir. Çeyrek asırın üzerinde geçmişe sahip bölümümüzde Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ilk öğrencilerini 1994 alarak eğitim başlamıştır. Bölümümüze bağılı olarak kurulan Aşçılık Programı ise 2012 Eğitim ve Öğretim yılında kurulmuş ve öğrenci almaya başlamıştır.
Turizm ve Otel İşlemeciliği Programı ve Aşçılık Programı eğitim ve öğretim faaliyetlerini 1. Doç. Dr., 2. Dr. Öğr. Üyesi, 1. Dr. Öğr. Görevlisi ve 3 Öğretim Görevlisi olmak üzere 7 öğretim elemanı tarafından yürütülmektedir. Öğrencilerimiz Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde teorik ve uygulamalı dersler ile sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriyi kazanmaktadır.
Fiziksel Olanaklar
Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı dersleri için sunulan alanlar;
UYGULAMA ALANI ADET
Ön Büro ve Yiyecek-İçecek Programları için bilgisayar laboratuvarı 2
Kat Hizmetleri Uygulama Alanı 2
Yiyecek İçecek Uygulama Alanı 1
Mutfak 1
 
Mezunların İstihdamı
Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü mezunları; özel ve kamu turizm kurumlarında, otel-tatil köyü vb. konaklama işletmelerinde, lokanta vb. yeme-içme işletmelerinde, seyahat işletmelerinde, tur operatörü şirketlerinde, acenta yolcu satış (ticketing) işlemlerinde, reklamcılık-tanıtım, fuarcılık gibi alanlarda istihdam edilmektedir.
Neden Bu Bölüm Tercih Edilmeli
  • Dinamik, sektörel ve akademik gelişmeleri yakından takip eden akademik kadro,
  • Güncel müfredat
  • Teorik eğitimlerin yanı sıra uygulama alanlarında pratik yapabilme olanağı,
  • Öğrenciler ve öğretim elemanları arasında yakın ilişki,
  • Turizm sektörüyle işbirliği,
  • Yüksekokulun konum itibariyle turizm bölgesinde bulunması,
  • Yüksekokulun geniş uygulama alanları,
  • Turizm sektörünün geleceğin sektörleri arasında var olacak olması.
Bir üst dereceye geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisans programlarında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler. Ayrıca öğrencimizin DİKEY GEÇİŞ SINAVI'nda (DGS) başarı göstermeleri koşulu ile geçiş yapabilecekleri lisans programları aşağıdadır;
 
Ön Lisans Programı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları
 
 
Aşçılık
Aile ve Tüketici Bilimleri
Beslenme ve Diyetetik
Gastronomi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
 
 
 
 
Turizm ve Otel İşletmeciliği
İşletme
İşletme Enformatiği
İşletme Yönetimi
İşletme-Ekonomi
Konaklama İşletmeciliği
Konaklama ve Turizm İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
Turizm ve Otel İşletmeciliği
 
2020 YKS Yerleştirme Sonuçları*
Programlar Puan Türü Kontenjan Yerleşen En Küçük Puan En Büyük Puan Okul Birincisi Yerleşen
Aşçılık TYT 55 57 252,84358 280,71939 2
Turizm ve Otel İşletmeciliği TYT 40 41 215,43952 254,65354 1
*https://www.osym.gov.tr/TR,19460/2020-yks-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html (07.07.2021 tarihinde üretilmiştir).