Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm sektöründeki arzın ülkemizde büyük oranda artması sonucunda, turizm ve otelcilik alanında birçok hizmet kuruluşu müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilecek nitelikli mesleki elemana her gün biraz daha fazla gereksinim duymaktadır. Ülke ekonomisinde, döviz geliri sağlamada, geniş istihdam olanakları yaratmada turizmin etkinliği her geçen yıl daha da artmaktadır.

Hızlı bir şekilde gelişen ve değişen turizm sektöründe Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı; sektör ile ilişki ve işbirliği içerisinde sektörün ihtiyacını karşılamak için teorik ve pratik eğitim yoluyla otel işletmeciliği mesleğinin temel becerilerine sahip, girişimci, etkin iletişim becerisi olan ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen uygun nitelikte eleman yetiştirilmesini, yetiştirilen elamanların sektörde istihdam edilmesini, akademik ve mesleki yeterlilikleri kazandırmayı amaçlayan dört yarıyıllık bir önlisans programıdır.

Turizm ve ağırlama sektörünün, başta otel işletmeleri olmak üzere yiyecek-içecek, önbüro, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek, gerektiğinde bölüm yöneticiliği görevini üstlenmeye aday, bilgi, beceri ve davranışa sahip elemanlar yetiştirmek bu programın amacıdır.

Bu amaca yönelik olarak öğrencilerimiz;  genel, kültürel, mesleki ve diğer derslerinin yanında, II. yarıyıl yada IV. yarıyıl sonunda, üç, dört ve beş yıldızlı konaklama işletmelerinde 60 işgününü kapsayan uygulamalı eğitim (staj) yaparak, okulda aldıkları kuramsal bilgileri pratik deneyimlerle pekiştirmekte ve gelecekte çalışacakları iş alanları ve kişiler ile öğrencilik aşamasında tanışmaktadırlar.

Mezunların Alacağı Ünvanlar, İstihdam Alanları:

Mezunlar Turizm Meslek Elamanı ünvanını alırlar. Oteller, tatil köyleri, seyahat acenteleri vb. işletmelerde mezun öğrencilerin, Ön büro, yiyecek-içecek, kat hizmetleri, otel muhasebe elemanı, acente rezervasyon memuru, müşteri ilişkileri vs. çeşitli branşlarda iş imkanları bulunmaktadır.

Programdan mezun olan öğrenciler:

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavına girerek (DGS) veya sınavsız aşağıda isimleri belirtilen Lisans Bölümlerine devam edebilmektedirler.

DGS sınavı ile

• İşletme